Tisdag. Lucas sjuk, Marina hemma med honom, han äter dåligt under dagen och är hungrig. Vi hade lyckats boka in 3 utvecklingssamtal på samma dag men då Lucas nu var sjuk så får vi skjuta upp just det samtalet.

Först Antons samtal, det går bra för honom i skolan men säger en del fula ord.

Sedan skynda hem, koka potatis och steka lax, vi sätter oss till bords. Lax är något som går hem hos alla i vårt hus. Marina serverar Lucas en laxbit men den hamnar istället i hans mjölkglas. Katastrof! Han lämnar köket. Jag kommer in till vardagsrummet med hans potatismos som jag vet hur man lagar till för just honom, mosar potatis, smör, lite mjölk, sedan smör och sedan smör. Han äter inget denna gång.

Jag och Marina rusar iväg till skolan igen med Casper, jag har avtalat med de resterande två barnen om vissa saker så att de inte ska slåss. Jag tycker att det går bättre nu med Casper i skolan, utvecklingssamtalet är ganska positivt.

Vi rusar tillbaka för att se om de kvarvarande ändå hamnat i bråk men det har gått bra. Sedan flyter kvällen på en stund och vi får ner Anton och Casper i säng. Lucas håller på med sitt, vi passar på att hyra en film, plockar fram lite godis.

Vi hör Lucas komma ner till köket, skalar morötter och äter lite, bra. Efter en stund går jag ut i köket och hittar Lucas sittande på en stol, är hungrig, gnäller. Jag frågar honom vad han vill ha, kanske ett glas mjölk? Nej! Kanske rostat bröd? Det finns 3 skivor här. Jag äter bara om det är fyra säger han. Men jag kan ta kanelbullar istället.

Vi går till frysen, hittar kanelbullar, bättre kanelbullar än inget tänker jag. Du kan få en bulle. Jag vill ha tre säger han, vi kompromissar till två. När vi värmer dessa i micron säger han att han nu kan ta de rostade tre smörgåsarna. Jag tar fram Toastmastern och rostar. Två med ost och en med bara smör säger han. Jag fixar hans beställning. De luktar gott och jag nästan dreglar. Om du inte orkar så säg till direkt så kan jag ta en säger jag. Jag orkar säger han.

Jag går tillbaka till filmen, ser sista timmen. När filmen är klar går Marina ut i köket, Lucas ligger och sover på golvet, Marina väcker honom. Pappa du kan få dina två smörgåsar nu. Tack, men nu är det lite sent, man vill inte gärna äta rostade smörgåsar med ost som är mer än en timme gamla!