Ja, jag tyckte om att bubbla med sugrör när jag var liten, det hände och fick hända kanske 3 ggr när jag var liten – Eller? Jag tror inte mamma och pappa var så glada på mig. Kanske var det också så att jag passade på att bubbla när mina systrar bubblade.

Hela denna semester har det bubblats, värst är Anton. Han lyder inte. Han hör han vet han förstår – men han lyder inte.

Varför får man inte bubbla egentligen och varför har jag satt upp denna regel??
Kanske för att det finns risker förknippade med bubblande. På vår resa finns det 10 betalda luncher och 10 betalda middagar. Vid varje måltid kommer det in 3 höga glas med läsk, Cola, Fanta eller Sprite och dessutom is i varje glas. Sammanlagt kommer det att bli 60 glas läsk till vårt bord med relativt stor vältrisk. (Jag brukar suga ut 1,5-2 cm ur varje glas innan barnen får sitt glas.)

Jag tror att det hittills har fallit 2 välfyllda glas. Häromdagen när jag hämtade min mat på lunchen återkommer jag till vårt bord. En servitör har dragit ut stolar, beredd med skurtrasa. Jag tänker att: Nåja, vi har ändå klarat oss ganska bra hittills.
Denna gång var det Marina som hade haft ut sitt halvfyllda ölglas. Hon hade någon bortförklaring som jag inte lyssnade så noggrant på.

<!–
WriteFlash('’);
//–>